V hlavní roli pudink aneb recepty z dobrého pudinku
Dámy, už prostě nemáte žádnou fantazii a nejste schopny vymyslet nějaký dobrý recept, který by uspokojil Vaše chuťové pohárky? Vyhledali jsme pro Vás tři jednoduché recepty, kde hlavní roli hraje klasický práškový pudink.
Na přípravu budete potřebovat:
* 1 vanilkový pudink,
* 250 ml mléka,
* 125 g másla,
* 100 g cukr moučka,
* 1 x x tvaroh měkký ve vaničce (tučnost ponecháme na Vás – my použili odtučněný),
* 1 x bebe sušenky bílé,
* 1 x bebe sušenky kakaové.
Nejdříve musíte uvařit pudink, a to podle návodu na obalu, akorát s 250 ml mléka. Pudink po uvaření nechte vychladnout. Poté si připravte máslo, cukr, tvaroh. Nejdříve utřete máslo s cukrem do pěny, poté přidejte tvaroh a následně takové množství vychladlého pudinku, aby konečná konzistence byla podobná hustšímu krému. Tímto krémem spojujte bebe sušenky do řady, střídavě spojujte kakaové a vanilkové kusy a nakonec potřete krémem i strany dezertu. Vše dejte na noc do lednice a poté už si jen vychutnávejte tuto rychlou dobrotu.
BÁBOVKA Z PUDINKU
* 2x hrnek polohrubé mouky,
* 1x hrnek mléka,
* 1x hrnek cukru moučky,
* 1x prášek do pečiva,
* 2 ks vejce,
* ½ hrnku oleje,
* Holandské kakao,
* 1x vanilkový pudink,
* 500 ml mléka,
* 2 lžíce cukru.
Z polohrubé mouky, mléka, moučkového cukru, prášku do pečiva a vajec vytvořte těsto. Nejdříve smíchejte tekuté a zvlášť suché podíly, poté je spojte dohromady. Následně dejte polovinu těsta stranou a přidejte cca 2 lžíce holandského kakaa na obarvení těsta. Vanilkový pudink uvařte podle návodu na obalu. Připravte si vymazanou a vysypanou formu na bábovku. Pokud máte těsto, uvařený pudink a připravenou formu, začněte vrstvit hmoty v následujícím pořadí: nejdříve na dno bábovky nalijte polovinu světlého těsta, na něj poté polovinu tmavého těsta, na tmavé těsto ještě pudink, na ten zbytek tmavého těsta a nakonec vlijeme zbytek těsta světlého. No a máte hotovo J. Pečte při 180°C zhruba 45 minut.
VÁNOČKA V PUDINKU
* 50 g máslo,
* 250 g vánočka,
* 1 L mléka,
* 2x vanilkový pudink
* 3 lžíce cukr moučka.
Nejdříve předehřejte troubu na cca 160°C a připravte si zapékací mísu, kterou vymažte máslem. Poté nakrájejte vánočku na plátky, a každý kus namažte máslem. Poté je překrojte napůl a suchou stranou položte do mísy. V trošce mléka rozmíchejte oba pudinky, poté přidejte cukr a doplňte směs zbytkem mléka. Touto směsí přelijte vánočku a pečte 35 minut.